Over Meneer D en dit blog

Meneer D is een taalpurist en woordengoochelaar.

Veel taalassociatiever dan Meneer D krijg je het niet. Het ene woord leidt tot het andere. Spoonerismen en woordgrappen terwijl je wacht. Het is bijna ziekelijk. Als dyslexie links van de norm zit, zit Meneer D ver rechts van de norm. Dit leidt tot gedichtjes en taalfratsen met drievoudige (Meneer D weigert driedubbele te gebruiken, want hij vindt dat dat zes is) verwijzingen tussen woorden en woorddelen met soms dubieuze dubbelzinnigheden, al dan niet vergezeld van enige alliteratie of binnenrijm. Meneer D prijst zichzelf gelukkig dat hij geen beelddenker is, anders zou hij niets kunnen schrijven over gieren van het lachen, want hij vindt die vogels maar eng.

Het gefröbel, gefriemel en gefreewheel met taal en woorden houdt Meneer D niet voor zichzelf. Taalexhibitionist als hij is placht hij pogend steeds weer nieuwe taligheden hier op deze blog te posten. De vraag blijft doch immer: Meneer D, talend, latent of tanend talent?

Meneer D, een man van hoge pieten en type talen. Nagenoeg geen woord kiest hij willekeurig, dubbelzinnigheden zijn aan hem besteed, op het platte af omdat taal nu immers niet altijd golvend kan zijn.

De eerste blog van Meneer D is meteen een soort introductie. Maar het Over Meneer D en dit blog stuk hier is wel veel leuker.

4 gedachten over “Over Meneer D en dit blog”

  1. Fantastisch blog! Ikzelf gebruik ‘deze’ blog omdat zowel het blog als de blog toegestaan is. ‘Deze blog’ klinkt me logischer in de oren, geloof ik.

    1. Gevoelsmatig zit er voor Meneer D een onderscheid. Het blog is de hele site met alle berichten. De blog is een enkele blog (post). Gevoelsmatig dus, waarmee het niet de officiële regel hoeft te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s