Beeldtaal: Biologix

Biologix. Niet de gewapende Asterix die zijn dorpje in Amorica beschermt, maar Biologix, de bioloog die ongewapend strijd voor natuurbehoud.

Deze cartoon gaat ver terug. Meer dan 15 jaar. In 1996 tekende Meneer D deze Asterix voor een ontwerpwedstrijd. Biologix, het thema was biologen. Dus geen zwaarden en helmen. Wel een uiltje, een vlindernet en een tas met verzamelde takken. Geen botaniseertrommel, dat zou toch wat te modern zijn. De tekening is uit de tijd dat er nog nauwelijks fotobewerkingsprogramma’s werden gebruikt. Meneer D tekende dus gewoon met penseel en Oost-Indische inkt, er is geen kopiëren van Meneer Uderzo aan te pas gekomen, wel wat natekenen en inspiratie uiteraard.

Het inkleuren is wel recent gebeurd. April 2012. Vrij recent dus. En daarvoor gebruikt Meneer D dan weer wel PhotoShop. De oorspronkelijke handgetekende letters voor ‘Biologix’ waren niet zo fraai, dus daarvoor maar nieuwe letters geknutseld (en wat een geknutsel is daarvoor nodig; er is niet echt een Asterix lettertype in omloop).

Het mag dan een combinatie van Meneer D’s beeldtaal uit het oude archief en moderne fotobewerking zijn, Meneer D vindt het er wel fraai uitzien! Zei hij bescheiden zonder magniloquentie. O, Meneer D heeft de ontwerpwedstrijd overigens niet gewonnen…

Advertenties

Auteur: Meneer D

Meneer D is een taalpurist en woordengoochelaar.

One thought on “Beeldtaal: Biologix”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s