Weg met Wordfeud, hier is Word On!

Word On is de nieuwe Wordfeud. Een app voor iPhone en Android, een paar dagen oud. Ook woorden leggen met een tegenstander, net als bij Wordfeud. Maar dan anders.

Wordfeud. Waar ging dat ook alweer over? De hype van Wordfeud is wel een beetje over haar hoogtepunt. Sommige mensen worden zelfs wat Wordfeudmoe. Iedereen weet inmiddels hoe ze aan de Wordfeud woordenlijst nieuwe woorden moeten toevoegen. Of wat de bron van de woordenfrustratie was.

Word On is gemaakt door het Nederlandse UnitedGames. Download de iPhone en de Android versies om het spel te proberen! Je zult een van de early adopters zijn.

Een goede, uitgebreide recensie staat op iPhoneclub: Word On: de vervanger van Wordfeud? Lees dat artikel, Meneer D heeft er weinig aan toe te voegen wat betreft spelinhoud:

Word On is een nieuw spelprincipe, maar het is zo simpel te begrijpen dat het in één scherm wordt uitgelegd. Voor je ligt een plank met zeven letters die elk een eigen waarde hebben. Met die letters maak je een zo waardevol woord op de zeven vakjes erboven. Een paar van die vakjes kunnen je score flink ophogen door ze te gebruiken. Sommige vakken verdubbelen of verdrievoudigen de waarde van een letter en het laatste vakje geeft tien bonuspunten omdat je een lang woord hebt gelegd.

Het uitgangspunt is simpel. Geen gepuzzel met waar je woorden tactisch moet leggen zoals bij Wordfeud en Scrabble. Het gaat om het woord zelf. Maar let wel op, bepaalde vakjes worden de nieuwe bonusletters voor je tegenstander. Dus wees slim met welk woord je legt en welke mogelijkheden je je tegenstander geeft om bonuspunten te halen.

Momenteel heeft Word On woordenlijsten in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Binnenkort worden de woordenlijsten bijgewerkt en uitgebreid. De issues zijn vergelijkbaar met die van Wordfeud een paar maanden geleden: een beperkte woordenlijst; geen aanvoegende wijs, obscure woorden zijn onbekend, niet alle werkwoordsvormen zijn bekend. Meneer D verwacht dat dit de komende tijd wel opgelost zal worden of sterk verbeteren.

Word On is een leuk en verslavend woordspel, dat snel populair zal worden. Ten koste van of naast Wordfeud. Verwacht Meneer D. Veel plezier met Word On. Als je een spelletje wil spelen, nodig MeneerD maar uit!

Advertenties

Auteur: Meneer D

Meneer D is een taalpurist en woordengoochelaar.

One thought on “Weg met Wordfeud, hier is Word On!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s