Plaszak – De NS richtlijnen

Vandaag is plaszak-dag. Hét Treinding Topic op Twitter: # plaszak.

Zojuist, in de statistieken van dit blog. Een bezoek, doorklik, vanuit iNSite.prod.ns.nl. Dat is de interne portal voor NS-medewerkers. Binnen de NS volgt en leest men dus ook over de plaszak. Heel even googlen op iNSite van de NS levert meteen een interessant document op. Het document van de NS Richtlijnen Social Media.

In de huidige plaszak context is dit zeer vermakelijk. Des te meer aangezien de NS directie niet wenst te reageren op de plaszakconsternatie.

Meneer D citeert:

NS is een bedrijf dat elke dag onderwerp van gesprek is: bij reizigers (…)

Onderwerp van gesprek, zeker. Meneer D zegt: plaszak!

Weer een citaat:

Wees je bewust van het blijvende karakter van het internet. Realiseer je dat online uitingen jarenlang vrij toegankelijk
op internet blijven staan. Houd altijd de risico’s in de gaten

Meneer D zegt: Plaszak! Over een paar jaar is de plaszak nog immer te vinden. Wie weet wordt plaszak wel het Woord van het Jaar! Onze Taal denkt overigens van niet.

Meneer D citeert:

Hoe beter jij voor de dag komt, hoe beter dat voor NS is

“Meneer de Conducteur, ik moet plassen” “Komt u maar mee, hier is een plaszak, mag u bij de Machinist de broek laten zakken. Niet morsen hè?”
Gaat de Conducteur hier nu met de billen bloot of de reiziger? Goed voor de dag komen? Meneer D denkt dat menig NS-medewerker vandaag vooral bezig is met goed voor de dag óntkomen…

Meneer D citeert weer:

Ook online bewijzen wij graag dat wij zijn wie wij willen zijn: een echte dienstverlener die de harten van klanten verovert door in nauw contact met die klanten de dienstverlening te optimaliseren.

Nou, alle Hollandse Harten zijn druk veroverd vandaag. Heel Nederland valt over de plaszak. De kritieken zijn niet mals. De dienstverlening optimaliseren. Door toiletten uit Sprinters te slopen. En de plaszak te introduceren. Goed voor de dienstverlening. Harten veroveren? Neen. Onze lachspieren zijn vandaag wel ruimschoots veroverd.

Advertenties

Auteur: Meneer D

Meneer D is een taalpurist en woordengoochelaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s